Ambachtelijke bakkerij Bril


In deze voormalige boerderij uit de eerste helft van de 19de eeuw is een winkel met bakkerij gevestigd. Tenminste vanaf 1852 wordt door de familie Bril al in dit pand gewoond en brood gebakken. De bakkerij is van generatie op generatie overgegeven.

In het twee eeuwen oude monumentale pand van bakkerij Bril wordt elke dag  op een ambachtelijke wijze gebakken.

Bakker Bril is een begrip in de regio, misschien wel in het land. Wie er eenmaal geweest is en de geur van versgebakken spec…

In het twee eeuwen oude monumentale pand van bakkerij Bril wordt elke dag  op een ambachtelijke wijze gebakken.

Bakker Bril is een begrip in de regio, misschien wel in het land. Wie er eenmaal geweest is en de geur van versgebakken speculaasjes of krentenbrood in de oven heeft geroken, komt er altijd weer terug. Het is de zesde generatie Bril die er nu bakt. De eerste generatie bakte broden in de met takkenbossen en hout gestookte ovens, wist op gevoel of de oven heet genoeg was en bracht de bestellingen rond met een kar. De huidige generatie bedient zich van moderne ovens maar de bakkerij is nog steeds knus, en toegankelijk vanuit de winkel. En als er even niet gebakken wordt, is er altijd tijd voor een praatje. Zoals dat vroeger ging, gaat het nog steeds. Ambachtelijk bakken op de manier van Bril. Ga maar proeven! Thuis, of met een kop koffie in de koffie- en theeschenkerij. 

Openingstijden

  • Elke maandag 07.30 - 17.30 uur
  • Elke dinsdag 07.30 - 17.30 uur
  • Elke woensdag 07.30 - 17.30 uur
  • Elke donderdag 07.30 - 17.30 uur
  • Elke vrijdag 07.30 - 19.00 uur
  • Elke zaterdag 07.30 - 17.00 uur
  • Elke zondag gesloten

Locatie